AG WEINBERGER REBORN

AG WEINBERGER în noua formulă de band

AG WEINBERGER revine la formula de band de data aceasta însă cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecţie, adevărate bijuterii muzicale pe care în România doar AG WEINBERGER le cântă.
Noua formulă de band recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selecţia din compozițiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG WEINBERGER în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.
Considerat de către critici Mr. Blues al României, și de către legendarul B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, 

AG WEINBERGER este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.


Reborn

Cel de al 9-lea album al lui AG Weinberger însumează un ansamblu de caracteristici și discursuri muzicale, care ne conduce în lumea unică a artistului. Prin această lucrare AG atinge o stare de maturitate și relaxare, atât de necesară pentru a-și asigura continuitatea prezenței sale în rândul celor de nivel internațional. Muzici noi, livrare excelentă, producție de talie mondială… Cele 12 piese depășesc cu mult obișnuitele clișee ale genului blues, iar armoniile și ritmurile neobișnuite conferă prospețime limbajului mixt muzical. Pe albumul ReBorn putem asculta de la shuffle până la big easy second line, de la pop blues până la baladă country sau jazz. Discul a fost înregistrat la Budapesta, în studioul Origo cu o echipă din Ungaria.

De la stânga la dreapta:

Cserny Kalman – tracking & mixing engineer;

Cseke Gabor – pian, Hammond, keyboards;

Hars Viktor – chitara bas, contrabas;

Pusztai Csaba – drums, percussions;

AG WEINBERGER – all guitars, lapsteel guitars, vocal

 

 
EVENIMENTE CONEXE
 
* A.G Weinberger Band – Workshop și promovare album ReBorn –  duminică 9 septembrie 2018, ora 12.00 la Colonia Pictorilor, str. Victoriei, nr.21