Andrew McCormack`s Graviton

Pianistul și compozitorul Andrew McCormack a construit o carieră internațională diversificată, cu multe apariții la festivaluri și săli de concerte importante din întreaga lume.

În calitate de lider, Telescope, albumul său de debut din 2005, a fost bine primit în mod universal, câștigându-i un premiu de jazz BBC în calitate de stea în plină dezvoltare, anul următor.

Andrew a colaborat cu compozitorul / saxofonistul Jason Yarde pentru a forma McCormack & Yarde Duet, odată cu lansarea primului lor album împreună, MY DUO, în 2009. De atunci duetul a continuat să se înființeze solid prin intermediul turneelor internaționale și următoarele lansări de discuri, obținând o recunoaștere critică pe scară largă pentru contribuția adusă în domeniul muzicii jazz. Places and other spaces a fost lansat în 2011, continuând ca în 2013 să includă The Elysian String Quartet pe albumul eclectic Juntos.

McCormack are, de asemenea, un interes deosebit pentru compoziția clasică. După ce a studiat cu compozitorul britanic Mark-Anthony Turnage, a continuat să primească comisioane de la diverse ansambluri, inclusiv Orchestra Simfonică din Londra. Preludiul de 8 minute al lui Andrew, Incentive, a fost lansată de către orchestră la Barbican în Londra, și inclusă în lansarea lui Panufnik Legacies în 2013.

În 2017, Andrew lansează Graviton, un nou proiect care are la bază un decor mai groove, incluzând voci și o lume a sunetului mai vastă, aproape de ceea ce ar putea fi descris ca “Prog-Jazz“.

Cel mai recent album al lui Andrew, Graviton: The Calling, a fost lansată în iunie 2019 și este o creație complet concepută care urmărește călătoria clasică a eroului.

Pianistul a fost, de asemenea, un instrumentalist de neprețuit pentru mulți artiști internaționali majori, dar este probabil cel mai bine cunoscut pentru colaborările sale continue cu Kyle Eastwood Band de peste un deceniu.

Andrew a făcut turul, totodată, ca pianist solo, desfășurând concerte la diferite localuri din Marea Britanie și, mai ales, un concert Kings Place/HallOne vândut la Londra, deschizând, în 2017, pentru Michael Wollny.

Cu o nouă înregistrare programată pentru lansare în 2020, pianistul versatil va oferi încă o ofertă portofoliului său deja diversificat.

Indiferent de gen, pe parcursul întregului său corp de lucru, Andrew McCormack a reușit să demonstreze în mod constant un cadru convingător pentru ideile sale muzicale, o platformă pentru improvizația virtuozică și o constantă întrupare revivificatoare și adaptivă a tradiției jazz-ului.

Muzicieni – nume & instrumente:

Andrew McCormack – Pian

Noemi Nuti – Vocale

Alex Hitchcock – Saxofon

Conor Chaplin – Bass electric

Jamie Murray – Tobe

 

Aproape nedefinit, într-un mod bun.”

Chris Philips, prezentator de radio Jazz FM și șef de muzică

 

McCormack este un strălucit pianist și compozitor britanic.”

Giles Peterson, BBC Radio 6 Prezentator, Disc Jockey & Record Owner

 

Ansamblul all-star al lui McCormack aduce pe masă o vibrație inedită și revigorantă.” ★★★★

Roger Farbey, Totul despre Jazz

 

Wow … ce sunet puternic și tehnica excelentă de acolo de la Andrew McCormack

Seonaid Aitken, BBC Radio Scoția Prezentator

 

Este o abordare minunată scrierea și compoziția pe care acest om (Andrew McCormack) o face. Pentru mine, aceasta încapsulează tot ce spun despre muzicienii de jazz care pun melodia pe primul loc; care ar putea juca într-un mod mai avansat, care ar putea aranja într-un mod mai temeinic acolo unde se întâmplă prea multe, dar nu este potrivit pentru un cântec. Ei (Graviton) se opresc și lasă cântecul să-și dezvolte propriul ritm.

Linley Hamilton, BBC Radio Ulster Presenter

 

“” Muzică destul de uimitoare. Destul de uimitoare, trebuie să spun! “

Linley Hamilton, BBC Radio Ulster Presenter

 

Acest set etalează imaginația lui McCormack ca și compozitor și aranjor, la fel de mult ca inventivitatea sa la tastatură și este într-adevăr o călătorie!”

Mike Collins, Londra Jazz News