JazzyBIT

Biografie

Scurtă:

 

JazzyBIT este un trio de loud jazz din Timișoara (România) format din Teodor Pop (pian, claviatură), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (percuție), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latino și funk.

Medie:

                                                                                                                                          

All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: “JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile.”.

 

În 2014 trupa lansează albumul de debut “Touch the Sky“, urmat de albumul “Horizon” în 2016. În 2021 JazzyBIT lansează al treilea album “Drive”, mixat în New York City la The Bunker Studio de către John Davis (basistul trupei Jojo Mayer / Nerve) și masterizat de către Alex DeTurk, ambii laureați cu premiul Grammy pentru cel mai bun album instrumental de jazz în 2019.

 

Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, numărând peste 250 de concerte în 10 ani de activitate. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 16 țări de pe trei continente, participând la câteva dintre cele mai renumite festivaluri de jazz din lume, precum Blue Note Jazz Festival New York, Jarasum International Jazz Festival în Seul (Coreea de Sud), Katara European Jazz Festival în Doha (Qatar), A to JazZ Festival în Sofia (Bulgaria), Belgrade Jazz Festival în Serbia, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania și mai multe apariții la Gărâna Jazz Festival și Jazz in the Park în Cluj-Napoca. Cântă și în multe cluburi de jazz cu tradiție, precum Porgy & Bess (Viena), Reduta Jazz Club (Praga), Sunset Sunside (Paris), PizzaExpress Jazz Club (Londra) sau Budapest Jazz Club. Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

 

JazzyBIT este un trio de loud jazz din Timișoara. *** Muzicienii anului – Banat Jazz Awards – 2017 *** *** Grupul anului – Timișoara Jazz Awards – 2016 *** *** Finalist European Jazz Award – 2014 *** *** Premiul pentru debut – Premiile Fundației “Muzza” – 2013 ***