BEATA PRZYBYTEK

Bielsko-Biała, Polonia

După un succes incredibil al albumului I’m Gonna Rock You care a primit premiul „Mateusz Trójki 2013”, BEATA PRZYBYTEK revine cu noua ei capodoperă intitulată Today Girls Don’t Cry. La fel ca în albumul anterior, artista prezintă compoziții muzicale remarcabil de diversificate, cu tendințe de jazz. Albumul cuprinde 13 piese care împreună constituie o călătorie captivantă prin genuri muzicale variate, de la blues, jazz, soul, R’n’B, funk, muzică latino și până la gospel.

Ea este autoarea tuturor compozițiilor, cu versurile scrise de Alicja Maciejowska, Grzegorz Wasowski și Dariusz Dusza. Albumul cuprinde de asemenea piesa bonus „Dotyku Motyl” compusă de Jakub Chmielarski pe versurile lui Andrzej Poniedzielski. Artista a invitat instrumentaliști proeminenți polonezi precum Bogusław Kaczmar, Adam Kowalewski, Arek Skolik, Marek Podkowa, Paweł Tomaszewski, Andrzej Święs, Paweł Dobrowolski, Robert Szewczuga, Filip Mozul, Sławek Berny și Damian Kurasz. De asemenea, a înregistrat un cântec împreună cu Beata Bednarz. Aranjamentul și producția muzicală aparțin lui Tomasz Kałwak. Considerat un producător muzical înzestrat, a primit multe premii semnificative. El este implicat în colaborare cu muzicieni polonezi faimoși precum Dorota Miśkiewicz, Mietek Szcześniak, Natalia Niemien, Marek Napiórkowski, Kasia Cerekwicka și Grażyna Auguścik.

BEATA PRZYBYTEK este o solistă, pianistă și compozitoare de excepție. Ea este văzută că fiind una dintre cele mai uluitoare voci poloneze. A absolvit cursurile Departamentului de Jazz din cadrul Universității de Muzică din Katowice unde este în prezent o membră a catedrei.

În 2002, a câștigat premiul întâi la The 29th International Meeting of Jazz Vocalists în Zamość.

În 2013, primește prestigiosul premiu „Mateusz Trojki” al Radioului Național Polonez. A primit de asemenea o bursă din partea Ministerului Culturii și al Patrimoniului Național din Polonia.

În 2014, îi este acordat „Ikar 2013” de către primarul orașului Bielsko-Biala, Jacek Krywult.

De-a lungul carierei sale, a lansat următoarele albume: You Don’t Know What Love Is (2003), The Island (2004), Wonderland (2006) care este distribuit în Polonia și Japonia, I’m Gonna Rock You (2012), Czemuż się dzisiaj weselić nie mamy (2013) și cel mai recent, Today Girls Don’t Cry (2017). Artista a colaborat cu membri proeminenți ai scenei poloneze de jazz precum Jan „Ptaszyn” Wróblewski, Janusz Muniak, Jarosław Śmietana, Piotr Wojtasik, Bernard Maseli și Wojciech Karolak.

În ceea ce privește interpretările ei, a jucat un rol crucial în numeroase festivaluri de jazz, interne și internaționale:  etc. Este recunoscută internațional și fervent aplaudată de audiențe atât în Polonia cât și în Austria, Belgia, Suedia, Germania, Franța, România și Slovacia.

singles:

Beata Przybytek – Today Girls Don’t Cry

Beata Przybytek – Delicate Flower

Beata Przybytek & Beata Bednarz – I HAD A CHAT