JAZZYBIT

JAZZYBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind “loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio. All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: “JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile”. În 2014 trupa lansează albumul de debut “Touch the Sky“, urmat de albumul “Horizon” în 2016.

După ce câștigă premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, JazzyBIT ajunge în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz în 2014, câștigă trofeul Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar în 2017 toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului, ultimele două fiind acordate de către Fundația Culturală Jazz Banat.

Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, numărând aproape 200 de concerte în primii 6 ani de activitate. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 9 țări, pe 2 continente, participând la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival în Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia), dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club). Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

Alături de grupul de folclor contemporan Subcarpați, JazzyBIT lansează în 2017 proiectul Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz, o contopire a muzicii celor două grupuri.

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. În 2001 obține un certificat de acreditare în jazz, în urma unui examen final perfect. Un an mai târziu se mută la Timișoara, unde continuă să cânte jazz și blues în mai multe proiecte. În 2004 a câștigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial Iuliu Merca din Cluj-Napoca. Teodor este artist Nord Keyboards.

Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu și este autodidact. Cu un background rock și învățând jazz din mers, Mihai este interesat de mai multe stiluri de muzică și artă. Pe lângă JAZZYBIT , Mihai mai cântă și cu Amalia Gaiță și Sunset in the 12th House, fiind totodată inițiatorul evenimentului de muzică improvizată Paperjam. Mihai are un trecut muzical foarte divers, abordând aproape orice gen, de la muzică electronică la black metal. Pentru mai multe informații despre Mihai, vă rugăm vizitați mihaimoldoveanu.ro

Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca și secția de Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Este profesor de tobe încă de la vârsta de 16 ani și are la activ peste 600 de concerte. În 2010 este laureat cu premiul pentru cel mai bun instrumentist în cadrul concursului MAMF din Köröstarcsa, Ungaria. Csongor este artist Istanbul Mehmet Cymbals.

JAZZYBIT Premii:

Muzicienii anului – Banat Jazz Awards – 2017

Grupul anului – Timișoara Jazz Awards – 2016

Finalist European Jazz Award – 2014

Premiul pentru debut – Premiile Fundației “Muzza” – 2013

JAZZYBIT  Info:

www.jazzybit.ro

contact@jazzybit.ro