STRAIGHT FROM THE BOTTLE

STRAIGHT FROM THE BOTTLE este o trupă ce oferă o interpretare foarte intensă, directă, simplă, personală și verde-n față a muzicii blues, fără ocolișuri, fără compromisuri, exact ca senzația oferită de o bere rece sorbită direct din sticlă într-o după-masă toridă de vară.

Trupa este de fapt un “Supergrup” format din muzicieni cu experiență în multe alte proiecte de succes: Bogdan Mezofi – Voce (Grimus); Andrei Gheo – Bass (Fluturi pe Asfalt, Pinholes); Gabor Bajusz – Tobe (Funkorporation); Bogdan Cristea – Chitara (Bigg Dimm`a Band, Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra).

Scurtă descriere: Trupa a fost înființată în 2004 de Bogdan Cristea (chitară) în Bistrița, împreună cu toboșarul Flaviu Satmar (ulterior Vespera, Fluturi pe Asfalt, Dusty Old Records), vocalistul Bogdan Mezofi (ulterior Grimus) și basistul Cristi Andreies. 

Este prima trupă de Texas-Blues din România, genul fiind caracterizat printr-un blues energic, ritmat, dansabil, pe alocuri cu accente de funk și rock

După o perioadă de pauză, timp în care Bogdan Mezofi a format trupa Grimus la Cluj, Straight from the Bottle s-a reunit la Cluj într-o formulă apropiată de cea actuală (cu Flaviu Satmar la tobe și Andrei Gheo la bass) și concertează intens în toată țara începând din 2012, chiar având onoarea de a închide în 2013 printr-un jam session cu renumitul bluesman Vali Răcilă festivalul “Napoca Blues Jazz and Wine International Festival”. 

După plecarea lui Flaviu Satmar din țară, formula actuală îi regăsește pe Bogdan Mezofi – voce, Andrei Gheo – bass, Gabor Bajusz – tobe și Bogdan Cristea – chitară mai plini de energie și mai puși pe fapte decât oricând.

STRAIGHT FROM THE BOTTLE au cântat în multe cluburi din țară pentru audiențe de 70-300 spectatori (Baia Mare, București, White Horse Costinești, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Galați, Bistrița, Zalău, Gherla, Satu Mare, Sighetu Marmației, Câmpina, Iași, Bacău, Alba Iulia, etc.) bucurându-se peste tot de aprecierea publicului.

În 8 noiembrie 2014 au susținut un recital foarte apreciat la Cluj Blues fest 2014.

În martie 2017 grupul a concertat în Franța la SnowFest în stațiunea Deux Alpes.

Tot în 2017 au participat la Awake Festival Tg. Mureș, Music Travel Festival Timișoara și Freedom Blues Fest Tg. Mureș.

Pagina oficială pe facebook a formației: Facebook STRAIGHT FROM THE BOTTLE

Linkuri video:

STRAIGHT FROM THE BOTTLE – 2017.10.07 185452 – @ InClujiune

Video 1

Video 2